Till huvudinnehåll

Så funkar det

Löpsteget är en webbaserad träningstjänst som är uppbyggd som en tävling. Tävlingen handlar om att under fem veckors tid samla så många poäng för utförd träning som möjligt. Varje vecka får du träningsprogram inom löpning som är anpassade till din nivå och ambition. Träningen är en kombination av gång, löpning och teknikövningar. Den kan utföras i stort sett var som helst och det enda som behövs är ett par löparskor.

1. Fråga

Ange vilken tid du siktar på att springa/gå raskt 5 km eller 10 km på. Utifrån tiden du anger tilldelas du ett träningsprogram anpassat för din nivå. Det finns inte mindre än 10 program, så oavsett om du vill gå raskt eller klara milen under 40 min, så finns det ett program för dig. 

2. Träningskalendern

För att se vilket pass du ska genomföra och registrera dagens aktivitet klickar du på dagens datum i träningskalendern. Ett fönster öppnas som visar dagens pass. Det är också här du registrerar annan träning, samt anger om du har genomfört stretchövningar. Hur många poäng du samlar per dag är väl synligt.

3. Instruktionsfilmer

Är du osäker på hur övningarna ska utföras? Bara lugn. Genom att klicka på filmikonen bredvid övningens namn så får du en kort instruktion av Malin hur övningen/passet ska gå till. Alla övningar finns också i övningsbanken som är tillgänglig under hela tävlingsperioden.

4. Följ din utveckling

Löpsteget är upplags som en tävling. Du tävlar mot dig själv, och mot andra. Din utveckling sammanställs i grafer. Här kan du också jämföra dig med dem du utmanat. Det finns även olika topplistor, där du kan se vem som har samlat flest poäng, både på individ- och lagnivå. Tävlingsmomentet går ut på den som samlat flest poäng, men är oberoende av vilken nivå ni tränar på. En person på nivå 3 kan alltså tävla mot en person som är på nivå 8 utan problem.

5. Kommunicera

Det är roligt att träna. För att göra det extra peppande har du möjlighet att kommunicera med andra deltagare via chatfunktionen. Du har också din alldeles egna inbox, dit bland annat Malin kommer skicka motiverande uppmaningar! Håll utkik!

6. Veckoutmaning

Varje vecka presenterar Malin en veckoutmaning. Veckoutmaningen är inte en del av ditt träningsprogram, men här kan du samla extrapoäng. Mer om hur veckoutmaningen fungerar kommer du få veta när det är dags.

 

Loading...